Themanummer ‘Gedragswetenschap in het consumentenrecht’

Consumentenrecht, EU law, European private law, Regulatory enforcementComments are off for this post.

You Are Here:, EU law, European private law, Regulatory enforcementThemanummer ‘Gedragswetenschap in het consumentenrecht’

Onderzoek door gedragswetenschappers heeft de laatste twee decennia tot vernieuwende inzichten geleid in het doorgronden van gedrag van bedrijven en consumenten. Deze inzichten lijken daarmee zeer relevant voor een effectieve vormgeving, implementatie en handhaving van het consumentenrecht. Het nieuwste nummer van het Tijdschrift voor consumentenrecht en handelspraktijken (TvC) omvat bijdragen die de vraag stellen of en hoe gedragsinzichten een plaats hebben in ons huidige consumentenrecht. Experts op uiteenlopende delen van het consumentenrecht lichten toe in hoeverre concepten als ‘bounded rationality’, ‘heuristics’ en ‘anchoring’ in wetgeving, beleid en handhaving van het consumentenrecht worden toegepast. Ook de invloed vanuit Europa blijft niet onbesproken.

Lees het introductieartikel van het themanummer

About the author:

Top